Tipuri de capace pentru incinte de măcinare autoclavabile, din plastic (PC) or PP:
- Capac standard:
Potrivit pentru aplicații standard.
- Capac reducător la 0.3 L și 0.5 L:
Aceste capace reduc volumului din camera de măcinare la 0,3 L / 0,5 L și sunt, prin urmare, adecvate în special pentru omogenizarea cantităților mici de probă.
Reducerea volumului mărește eficiența procesului de măcinare comparativ cu folosirea capacului standard, deoarece proba este mult mai des împinsă către lamele cuțitelor. Mai mult decât atât, partea inferioară rotundă concavă a capacului favorizează amestecarea excelentă și omogenizarea probei.
- Capacul gravitațional:
Este recomanadat in special pentru omogenizarea materialelor care pierd volum în timpul procesului de măcinare, ca de exemplu fânul.
Capacul reduce automat volumul ceea ce mărește eficiența procesului de măcinare.
- Capacul gravitațional cu canale:
Este potrivit în mod special pentru omogenizarea probelor cu un conținut ridicat de lichide, care inițial ocupă un volum mai mare, dar care în timpul măcinării acesta se reduce considerabil, ca de exemplu în cazul roșiilor.
Capacul reduce automat volumul din camera de măcinare, proba fiind mai des împinsă către lamele cuțitelor. Acest lucru mărește eficiența procesului de măcinare.
Lichidul care se ridică între capac și pereții camerei de măcinare este condus înapoi către procesul de măcinare prin canalele specifice acestui tip de capac.
|